Shopping Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
baby in bad doen

Baby in bad doen

Zeker als het buiten koud is, is het belangrijk om je kleintje veilig en gezond te houden. Natuurlijk is het belangrijk om de kleine goed en warm aan te kleden als je naar buiten gaat. Maar vergeet zeker niet om de kleine knus te houden wanneer je thuis bent. En vooral tijdens het baden.

Warm de kamer op

Voordat je je kleintje klaarmaakt om in bad te gaan, zorg je ervoor dat de binnentemperatuur lekker warm is. Een koude binnentemperatuur kan heel ongemakkelijk aanvoelen op de huid van een baby, dus overweeg om de warmte in je huis een of twee graden hoger te zetten. Je kunt ook een draagbare kachel gebruiken als de badkamer wat koel wordt in de wintermaanden. Controleer ook of alle ramen gesloten zijn als je koude lucht voelt binnenkomen.

Gebruik het OXO badje

Nieuw in ons assortiment is het OXO Badje. Dit badje groeit met je kleintje mee. Het badje is te gebruiken voor pasgeborenen tot baby’s van 18 maanden. Na het gebruik klap je het badje gemakkelijk in en hang je hem eenvoudig op. Zo kan hij perfect drogen. Handig he!

OXO Tot badderen

Check de temperatuur

Lekker warm water vindt je baby prettig, maar zorg ervoor dat de temperatuur van het water niet te hoog is. Heet water kan gevaarlijk zijn voor je kleintje, dus streef naar warm water met een temperatuur van ongeveer 32°C tot 37 °C. Je kunt ook met je elleboog of pols controleren of de temperatuur goed aanvoelt. Laat je baby niet te lang in bad zitten.

Elke dag?

Het is niet nodig om je kleintje elke avond te wassen. Een bad om de twee of drie nachten is prima. Om de paar dagen met een washandje wassen is voor een jongere baby is ook voldoende.

Gevoelige huid

Omdat de huid van je baby extra gevoelig kan aanvoelen als het koud weer is, is het het beste om alcoholvrije shampoo zonder parfum te gebruiken tijdens het baden. Voor peuters kun je de tijd in bad een beetje leuker maken met een rustgevende bruisbol. Ook is het belangrijk om binnen een paar minuten nadat je je baby uit het bad hebt genomen een babyvriendelijke vochtinbrengende crème aan te brengen.

Fijne slaapkleren

Leg de badspullen en schone kleertjes binnen handbereik voordat je je baby in bad zet. Je wilt de kleine natuurlijk op geen enkel moment uit het oog verliezen. Als je de pyjama van je baby in de buurt legt, kun je de kleine gelijk aankleden. Zo krijgt hij het niet koud. Wikkel de baby in een handdoek met een kap. Dit vindt hij prettig. Houd de handdoek over zijn hoofdje terwijl je hem aankleed, zodat hij het niet houd krijgt.

Nu je de badroutine onder de knie hebt, lees dan ook ons blog over badspeelgoed opbergen.

Badaccessoires

Interessant blog? Deel het online 🙂

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

Opvouwbaar badje
OXO Tot Blog
chris

Opvouwbaar badje

Om ruimte te besparen kiezen veel ouders voor een opvouwbaar badje. Het badje van OXO is opvouwbaar je neemt hem dus overal mee naartoe. handig op

Kamperen met kinderen
OXO Tot Blog
Brechje

Kamperen met kinderen

Het is volop zomer en dat betekent dat het weer tijd is om de auto in te laden en naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

OXO Tot Blog
chris

Kindvriendelijke voorraadbussen

Maak kennis met de OXO Pop Containers. De perfecte voorraadbussen die veilig zijn voor kinderen en super kindvriendelijk in gebruik. Kinderen kunnen ze zelf openen,

Voorkom knoeien tijdens hett eten
OXO Tot Blog
Brechje

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL