Your Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
De OXO Greensaver

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit alweer over de datum. En daarbij, is een voorverpakt koekje meegeven toch sneller. OXO helpt jou en je kindje een handje op weg naar een snel en vers fruithapje.

Minder weggooien

Je wilt je kindje niet iedere dag hetzelfde fruit voor schotelen. Maar als je veel verschillende soorten fruit in huis haalt dan raakt vaak een groot deel rot. Superzonde om weg te gooien natuurlijk. Met de OXO GreenSaver bewaar je je fruit een stuk langer vers. Zo kan je kleintje blijven genieten van verse fruithapjes. En gooi je minder weg. Een echte win-win situatie dus.

OXO Tot Greensaver

Waarom begint fruit te rotten?

Het rotten van fruit heeft 3 redenen. De belangrijkste reden is ethyleen (of etheen). Dit is een rijpingsgas dat door groente en fruit zelf geproduceerd wordt.

Daarnaast is onvoldoende luchtcirculatie funest voor jouw groene waren. Als de groente tegen de zijkant van de groentelade ligt, kan de lucht onvoldoende circuleren en hoopt vocht zich op tussen de lade en het product. Dit veroorzaakt rotting.

Tenslotte is de luchtvochtigheid van invloed op de conditie van je fruit.

Rotten van groente en fruit

Zo werkt de Greensaver

De OXO GreenSaver houdt je groente en fruit in 3 stappen vers, knapperig en lang houdbaar. Het absorbeert het rijpingsgas ethyleen (of etheen), het zorgt voor goede luchtcirculatie en het regelt de luchtvochtigheid.

Activated Carbon Filter

Het Activated Carbon Filter is een volledig veilig, niet giftig, natuurlijk en milieuvriendelijk koolstoffilter van kokosschil. Dit filter absorbeert ethyleen, zodat dit rijpingsgas de versheid van jouw groente en fruit niet kan beïnvloeden. Dit filter gaat 3 maanden mee. Daarna is het verzadigd en dien je het te vervangen. Een handig datumschuifje geeft aan wanneer het filter aan vervanging toe is.

De filters zijn ook los verkrijgbaar.

Hangende mand

Alle greensavers hebben een hangende mand. Deze kun je gebruiken als vergiet en hij zorgt ervoor dat het fruit niet tegen de wanden aan ligt. Zo heb je een continue luchtstroming die vochtophopingen voorkomt. En een ruimte zonder vocht bevorderd de houdbaarheid van groente en fruit.

Ventilatieschuif

De greensavers hebben allemaal een ventilatieschuifje. Hiermee kun je de luchtvochtigheid in de greensaver regelen. Op het schuifje staan de meest voorkomende groente en fruit zodat je gemakkelijk kunt aflezen of het schuifje open of dicht moet staan. De perfecte luchtvochtigheid voor iedere fruit- of groentesoort is anders. Als vuistregel kun je het volgende lijstje gebruiken:

  • Gesloten voor bladgroenten
  • Geopend voor fruit en stevige groenten
  • Gesloten voor gesneden groenten en fruit
OXO Tot greensaver

OXO Greensavers

Interessant blog? Deel het online 🙂

Bakjes om babyvoeding in te bewaren
OXO Tot Blog
chris

Bakjes om babyhapjes in te bewaren

Jouw baby wordt groter en groter en krijgt trek in babyhapjes. Eerst een klein beetje. Daarvan passen er 14 in een handige tray. En daarna wordt

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

Opvouwbaar badje
OXO Tot Blog
chris

Opvouwbaar badje

Om ruimte te besparen kiezen veel ouders voor een opvouwbaar badje. Het badje van OXO is opvouwbaar je neemt hem dus overal mee naartoe. handig op

Kamperen met kinderen
OXO Tot Blog
Brechje

Kamperen met kinderen

Het is volop zomer en dat betekent dat het weer tijd is om de auto in te laden en naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL