Your Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
OXO gezonde kindertraktatie

Gezonde kindertraktatie

Je kindje laten trakteren op het kinderdagverblijf of op school is natuurlijk hartstikke leuk. En ook je kindje vindt dit leuk. Maar wat ga je maken? Wij hebben een gezonde kindertraktatie die er ook nog eens leuk uitziet. Gemaakt van bladerdeeg en wortel. En je kunt het samen met je kindje maken. In deze blog lees je hoe je deze wortelmummies maakt en hoe je ze leuk kunt presenteren tijdens het uitdelen.

Wortelmummies

Deze in bladerdeeg gewikkelde wortelvriendjes liggen al eeuwen in hun tombe te wachten om opgegeten te worden. Ze moeten alleen wel nog even gemaakt worden. Gelukkig is dit niet ingewikkeld. Haal je kindje erbij en ga samen aan de slag in de keuken.

Wat heb je nodig?

Het volgende heb je nodig om deze gezonde wortelmummies te maken:

  • bladerdeeg
  • pindakaas
  • olie (bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie)
  • klein beetje zout
  • (dunne) wortels
  • snoepoogjes
  • een OXO dunschiller
  • een mesje
  • een bakplaat
  • bakpapier

Zo maak je het

Nu alle ingrediënten zijn verzameld kunnen jij en je kleintje beginnen met het maken van de wortelmummies.

Stap 1
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 210°C. Was en scheel de wortelen.

Stap 2
Gebruik een mesje om van het bladerdeeg dunnen reepjes te snijden, deze worden uiteindelijk om de wortels gewikkeld. Smeer het bladerdeeg in met olie en wikkel het om de wortels heen. Laat bovenop de wortel een plekje vrij, hier komen straks de ogen.

Stap 3
Leg de in bladerdeeg gewikkelde wortels op de bakplaat met bakpapier en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak de wortels 17 min. Of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Stap 4
Na 17 min. Zijn de wortelmummies klaar om uit de oven gehaald te worden. Laat de wortels even afkoelen. Plak met een klein beetje pindakaas de snoepoogjes op de bovenkant van de wortel waar geen bladerdeeg zit. 

Met de duurzame dunschillers van OXO heb je de wortels zo geschild.

Tip van ons

De wortelmummies zijn nu klaar en kunnen uitgedeeld worden. Hoewel de wortelmummies erop zichzelf al gaaf uitzien kan een goede presentatie zorgen voor een nog groter WOW-effect. Denk bijvoorbeeld aan een piramide die open kan, of een sarcofaag waar de wortelmummies in liggen.

Nog meer fijn kookgerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Bakjes om babyvoeding in te bewaren
OXO Tot Blog
chris

Bakjes om babyhapjes in te bewaren

Jouw baby wordt groter en groter en krijgt trek in babyhapjes. Eerst een klein beetje. Daarvan passen er 14 in een handige tray. En daarna wordt

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

Opvouwbaar badje
OXO Tot Blog
chris

Opvouwbaar badje

Om ruimte te besparen kiezen veel ouders voor een opvouwbaar badje. Het badje van OXO is opvouwbaar je neemt hem dus overal mee naartoe. handig op

Kamperen met kinderen
OXO Tot Blog
Brechje

Kamperen met kinderen

Het is volop zomer en dat betekent dat het weer tijd is om de auto in te laden en naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL