Your Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
zindelijk-worden

Hoe word je snel zindelijk?

Zindelijk worden is een hele stap voor je kindje, het is niet niks en zal dus ook niet 1-2-3 lukken. Maar het helpen bij zindelijk worden is ook zeker niet gemakkelijk. Het kan soms best frustrerend en lastig zijn. We helpen je daarom met wat tips hoe je je kindje het beste kan helpen.

Boekjes over zindelijkheid

Samen boekjes lezen over zindelijk worden kan erg goed helpen voor je kindje. Zo leert je kindje wat het potje inhoud, en wat daar allemaal bij komt kijken. Sommige woorden die ermee te maken hebben kennen ze misschien nog niet. Door er samen over te lezen kunnen ze er rustig meer over leren zonder er zelf echt iets voor te doen. Ook leren ze dat zelfs hun favoriete karakters uit het verhaal naar het toilet gaan.

Onopvallend introduceren

Kinderen vinden pakjes en cadeautjes openen vaak erg leuk. Begin dus met het wennen aan het potje door samen het pakketje open te maken. Zet hem daarna samen in de badkamer en laat hem daar een tijdje gewoon staan. Zo kan je kindje langzaam wennen aan dat het potje in de badkamer staat en dat hij daar ook hoort. Zo kunnen ze er langzaam comfortabel mee worden.

Wees niet te streng

Het zindelijk worden gaat met vallen en opstaan. Er horen dan ook ongelukjes bij. Het is een belangrijke mijlpaal waar je kindje naartoe werkt. Probeer er dus van te genieten in plaats van enkel stress erover te voelen. Positieve feedback helpt vaak een stuk beter. Maak bijvoorbeeld een poster waar je kindje een sticker op kan plakken als er goed op het potje geplast is..

OXO Tot Potjes

Imiterend leren

Kindjes leren veel door mensen uit het gezin te imiteren of doordat ze zien dat hun vriendjes of vriendinnetjes dit ook zien doen. Zindelijk worden kan dus ook gebeuren door te imiteren. Neem je kindje mee als je naar het toilet gaat, zo zien ze dat het normaal is. En willen ze het waarschijnlijk zelf ook proberen.

Kies een comfortabel potje

Tot slot is het belangrijk dat je kindje zich op zijn of haar gemak voelt op het potje. Met de OXO Potty Chair zit heel comfortabel. Hierdoor voelt je kindje zich snel op zijn of haar gemak. Het potje blijft op zijn plek staan en schuift niet. Doordat hij zo fijn in gebruik is, krijgt je kindje vertrouwen. En dit vertrouwen helpt weer mee met de zindelijkheid.

Onze potjes

Interessant blog? Deel het online 🙂

Bakjes om babyvoeding in te bewaren
OXO Tot Blog
chris

Bakjes om babyhapjes in te bewaren

Jouw baby wordt groter en groter en krijgt trek in babyhapjes. Eerst een klein beetje. Daarvan passen er 14 in een handige tray. En daarna wordt

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

Opvouwbaar badje
OXO Tot Blog
chris

Opvouwbaar badje

Om ruimte te besparen kiezen veel ouders voor een opvouwbaar badje. Het badje van OXO is opvouwbaar je neemt hem dus overal mee naartoe. handig op

Kamperen met kinderen
OXO Tot Blog
Brechje

Kamperen met kinderen

Het is volop zomer en dat betekent dat het weer tijd is om de auto in te laden en naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL