Your Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
tussendoortjes voor peuters

Tussendoortjes voor peuters

Tussendoortjes voor peuters zijn een goede manier om je kindje kennis te laten maken met verschillende soorten groente en fruit. Nu de lente weer is begonnen kunnen jullie weer lekker naar buiten. Maar natuurlijk niet zonder snacks. Zachte aardbeien, een geprakte avocado, worteltjes en een bakje maïs. Moet je het alleen zelf nog even klaarmaken. 

Wij hebben een aantal simpele tussendoortjes die snel klaar zijn en handig zijn om mee te nemen tijdens een wandeling of een picknick.

Aardbeien

Deze zachte zoete rode vruchtjes zijn heerlijk op een zonnige dag en een lekker tussendoortje voor je kindje. Je peuter zal dit fruit ook erg waarderen aangezien het een zachte smaak heeft. 

Voor de afwisseling zou je de aardbeien ook kunnen blenden tot een smoothie met melk. Of met kwark. Zo leert je kleintje het fruit op verschillende manieren eten.

Met de aardbeiontkroner heb je de aardbei in een handomdraai ontkroont. Dankzij het fijne ontwerp past hij precies om het kroontje. En hij is geschikt voor zowel grote als kleine aardbeien. 

tussendoortjes voor peuters aardbeien

Maïs

Maïs is een heerlijke lente en zomer snack. Peuters kunnen het alleen niet rechtstreeks van de kolf eten. Met de dunschiller voor maïs kun je de stukjes er gemakkelijk afhalen. 

Doe de maïs vervolgens in een bakje met een klontje boter en geef het aan je peuter. Zo kan je peuter mee eten tijdens de BBQ.

Bekijk de dunschiller voor maïs in de OXO Good Grips Shop.

Groene asperges

Groene asperges zijn een bron van ijzer en vezels. Belangrijke voedingsstoffen voor je peuter. Met de dunschiller voor asperges schil je gemakkelijk de harde schil van de asperges. 

Gekookte asperges gaat je kindje waarschijnlijk niet waarderen. Maar een romige soep wel. Pureer de asperges en maak er met bouillon en room een heerlijk soepje van. Ook koud is dit een prima tussendoortje.

Zo maakt je peuter alvast kennis met andere groentes en smaken. 

Bekijk de dunschiller voor asperges in de OXO Good Grips Shop.

Tussendoortjes voor kinderen groene asperges

In de OXO Good Grips Shop hebben we allerlei handige kook- en schoonmaakproducten.

Wortels

Wortels zitten vol Bètacaroteen, een antioxidant die helpt om het immuunsysteem van je kindje sterk te houden. En wortels kun je op verschillende klaarmaken.

Je kunt de wortels schillen met de dunschiller en opeten. Maar je kunt ze ook in kleine stukjes hakken en er kleine cakejes van maken. Zo heb je een zoete en een hartige snack. Of je maakt samen met je kindje wortelmummies.

Bewaar de wortels in de OXO Greensaver. Zo blijven ze langer goed en heb je altijd een voorraadje bij de hand.

Tussendoortjes voor peuters wortels

Avocado's

Avocado’s zitten boordevol gezonde vetten die goed zijn voor het hart. Ze hebben een zachte smaak waardoor het een toegankelijke groente is voor je peuter.

Met een avocadomes snij je de avocado doormidden, haal je de pit eruit en schraap je het vruchtvlees eruit. Met de avocadostamper kun je de avocado prakken.

Voeg eventueel een tomaatje toe en doe de avocado op een klein chipje of toastje. Of probeer een ongeprakt blokje avocado.

Bekijk de avocadostamper in de OXO Good Grips Shop.

Tussendoortjes voor peuters avocado

Handig kookgerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Kerstcadeaus voor kleintjes
OXO Tot Blog
Brechje

Kerstcadeaus voor kleintjes

Met Kerst ligt er meestal veel speelgoed onder de kerstboom. Tussen al die pakjes mag ook wel iets zitten waar je kindje langere tijd wat

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

Voorkom knoeien tijdens hett eten
OXO Tot Blog
Brechje

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren
OXO Tot Blog
Brechje

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren is super handig. Zo heb je altijd een hapje voor je kleintje in de koelkast of de vriezer. Maar de hapjes goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL