Shopping Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
Voorkom knoeien tijdens hett eten

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien met eten is niet goed en dit wil je ook zeker niet stimuleren. Aan de andere kant wil je wel dat je kleintje zelf kennis maakt met eten en dit zelf probeert op te eten. In deze blog hebben we een paar handige tips hoe je kunt voorkomen dat je kindje blijft gooien met eten.

Waarom gooien baby's met eten?

Eerst is het handig om te begrijpen waarom je kindje met eten gooit. Hij of zij doet dit namelijk niet zomaar voor de lol. Kinderen zijn vaak aan het ontdekken, ook met eten. Wanneer ze eten op de grond gooien geeft dit een bepaald geluid en het eten ziet er anders uit wanneer het op de grond beland. Ook kijken kindjes hoe papa en mama reageren wanneer ze met eten gaan gooien.

Gooien om te communiceren

Naast dat baby’s benieuwd zijn naar het geluid en de reactie van papa en mama, is het ook een manier om te communiceren. Bijvoorbeeld dat je kleintje het eten niet lekker vind of dat hij of zij vol zit en niet meer wilt eten.

Voorkom gooien met eten communiceren

Een extra bordje

Kindjes kunnen kieskeurig zijn als het aankomt op leren eten. Ze moeten kennis maken met verschillende smaken en texturen. Wanneer ze het niet lekker vinden zullen ze het sneller op de grond gooien. Zet daarom een extra schaaltje neer naast het bordje met eten. Leer je kindje het eten wat hij of zij niet lekker vindt in het schaaltje te doen in plaats van op de grond te gooien.

Blijf dit herhalen totdat het een gewoonte is.

Bedenk een gebaar

Omdat baby’s beperkte mogelijkheden hebben om te communiceren wat ze wel of niet willen, gooien ze eten sneller op de grond. Maar eten gooien hoeft natuurlijk niet de enige manier te zijn om aan te geven dat je kindje genoeg heeft gegeten. Zelfs het kleinste gezinslid kan met gebarentaal leren hoe ze haar punt kan overbrengen. 

Bedenk dit samen of misschien doet jouw kindje al wel aangeven dat hij of zij genoeg heeft. 

Met de bewaarbakjes van OXO heb je altijd babyvoeding bij de hand, thuis en onderweg.

Kleine beetjes

Een andere manier om te voorkomen dat je kindje met eten gaat gooien is het eten verdelen over kleine porties. Je hebt voor deze methode wel wat meer tijd en geduld nodig maar het zal uiteindelijk wel zijn vruchten afwerpen. Waarom deze methode zo’n succes is weten we eigenlijk niet. Het zou kunnen zijn omdat je je kindje niet zo overvalt met een vol bord eten.

Oorzaak en gevolg leren

Zoals we al eerder zeiden heeft eten op de grond gooien vooral te maken met oorzaak en gevolg. Je kindje kijkt wat er met het eten op de grond gebeurt en is benieuwd naar de reactie van papa en mama.

Waarschijnlijk ga je als ouder het eten opruimen wat op de grond ligt. Laat je kindje de volgende keer helpen opruimen. Haal hem of haar van tafel om te helpen een doekje over de vloer te halen. Nadat je dit een paar keer herhaald hebt, zal je kindje het gevolg beter begrijpen. En ook begrijpen dat het opruimen niet leuk is.

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

De OXO bordjes en schaaltjes

Gooit je kindje niet alleen het eten op de grond maar ook het bordje of schaaltje? Dan hebben we bij OXO handige bordjes en schaaltjes die je met een zuignap op tafel plakt. Of een verzwaarde bodem hebben zodat je kleintje hem moeilijker kan optillen. Mocht je kindje het schaaltje of bordje toch op de grond gooien, dan is hij onbreekbaar.

De siliconen schaaltjes en bordjes zijn gemaakt van veilige siliconen zonder BPA, PVC of ftalaten. En ze zijn vaatwasserbestendig. 

Handige borden en bakjes

Interessant blog? Deel het online 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
OXO Tot Blog
chris

Kindvriendelijke voorraadbussen

Maak kennis met de OXO Pop Containers. De perfecte voorraadbussen die veilig zijn voor kinderen en super kindvriendelijk in gebruik. Kinderen kunnen ze zelf openen,

Voorkom knoeien tijdens hett eten
OXO Tot Blog
Brechje

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren
OXO Tot Blog
Brechje

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren is super handig. Zo heb je altijd een hapje voor je kleintje in de koelkast of de vriezer. Maar de hapjes goed

tussendoortjes voor peuters
OXO Tot Blog
Brechje

Tussendoortjes voor peuters

Tussendoortjes voor peuters zijn een goede manier om je kindje kennis te laten maken met verschillende soorten groente en fruit. Nu de lente weer is

Babyshower cadeau ideeen
OXO Tot Blog
Brechje

De leukste kindercadeaus

Een origineel cadeau voor een babyshower of een verjaardag verzinnen is lastiger dan je denkt. Naast een leuk cadeau wil je ook iets geven wat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL