Shopping Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
Wanneer-mag-jouw-baby-wat-eten

Wanneer mag jouw baby wat eten?

De eerste 4 tot 6 maanden drinkt jouw baby alleen melk. Borstmelk of flesmelk. Daarna mag hij zijn eerste hapjes eten. Maar wanneer mag hij wat eten? Hier vind je het overzicht.

Gepureerd voedsel

Na 4 tot 6 maanden heeft jouw baby zijn geboortegewicht verdubbeld en weegt hij minstens 6 kilo. Dat is het moment dat de darmen zo goed zijn ontwikkeld dat hij zijn eerste babyhapjes mag eten. Geef hem aan het begin 1 smaak tegelijk, zodat hij alle smaken leert kennen en waarderen. En geef deze smaak dan een paar dagen achter elkaar. Gebruik de kleine babyvoedingsbakjes om gepureerde babyhapjes te bewaren.

OXO Tot babyvoedingsbakjes

Allergieën ontdekken

Zodra jouw baby zijn eerste hapjes mag, mag je ook voedsel geven dat eventueel allergieën kan veroorzaken. Sterker nog, hierdoor verklein je de kans dat jouw kindje er later daadwerkelijk allergisch voor wordt. Zachtgekookte eieren, zuivel, sojasaus, pindakaas en vis zijn compleet veilig voor jouw baby. Maar heeft jouw baby een verleden met allergieën, raadpleeg dan voor de zekerheid nog even de huisarts. Just to be safe.

Een tuitbeker

Vanaf een maand of 6 kan jouw baby zijn handen bij elkaar brengen en er iets tussen klemmen. Een eigenschap die onmisbaar is als hij uit een tuitbeker wil drinken. Start met een zachte tuitbeker en stap later over naar een harde tuitbeker. Of direct naar de rietjesbeker. Afhankelijk van de ontwikkeling van je kindje.

OXO Tot tuitbeker

Water drinken

Zodra jouw kindje uit een tuitbeker drinkt, mag hij ook water drinken. Natuurlijk haalt hij het meerendeel van zijn voeding nog steeds uit melk, het extra water zorgt voor extra vocht. Na 12 maanden drinkt jouw baby/dreumes ook koemelk.

Vaster voedsel

Nadat jouw kindje een tijdje gepureerde babyhapjes gegeten heeft, mag hij ook wat vaster voedsel. Zoals geprakte banaan, stukjes gekookt ei, avocado en geprakte zoete aardappel. Omdat jouw baby nu wat meer eet, kun je overstappen naar de grotere babyvoeding bewaarbakjes van 120 of 180 milliliter.

Hapjes

Als jouw baby 8 tot 10 maanden is, mag hij wat kleine hapjes die hij zelf kan pakken. Uiteraard goed zachtgekookt, want hij heeft waarschijnlijk nog geen tanden. Geef hem erwtjes, frambozen (die hoef je niet te koken 🙂 ) en bonen. Leg de hapjes om een bordje voor hem neer.

Drinken uit een beker

Als jouw baby een jaar is, kan hij een beker of glas vasthouden. Nu kan hij zijn eerste slokjes uit een echte beker nemen. Om knoeien te voorkomen, kies je voor de oxo transitions training cup.

Alles mag

Heeft jouw baby zijn eerste verjaardag gevierd, dan eet hij fruit, groente en brood. En drinkt hij koemelk, water en sap. Afhankelijk van hoe snel de tandjes doorkomen kun je ook al kiezen voor harder voedsel. Maar blijf oppassen met bijvoorbeeld noten. Die kunnen gemakkelijk in de keel schieten. En dit kan zelfs leiden tot verstikking 🙁 . Hetzelfde geldt voor druiven en kleine tomaatjes. Snij die altijd doormidden. Met een mes of heel handig met de druivensnijder.

Leren eten en drinken

Interessant blog? Deel het online 🙂

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

Opvouwbaar badje
OXO Tot Blog
chris

Opvouwbaar badje

Om ruimte te besparen kiezen veel ouders voor een opvouwbaar badje. Het badje van OXO is opvouwbaar je neemt hem dus overal mee naartoe. handig op

Kamperen met kinderen
OXO Tot Blog
Brechje

Kamperen met kinderen

Het is volop zomer en dat betekent dat het weer tijd is om de auto in te laden en naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

OXO Tot Blog
chris

Kindvriendelijke voorraadbussen

Maak kennis met de OXO Pop Containers. De perfecte voorraadbussen die veilig zijn voor kinderen en super kindvriendelijk in gebruik. Kinderen kunnen ze zelf openen,

Voorkom knoeien tijdens hett eten
OXO Tot Blog
Brechje

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL