Your Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren is super handig. Zo heb je altijd een hapje voor je kleintje in de koelkast of de vriezer. Maar de hapjes goed bewaren gaat nog weleens fout. Daarom vertellen we in deze blog hoe je het beste babyvoeding kunt bewaren. En hebben we handige bakjes die je ook overal mee naartoe kunt nemen. 

De eerste hapjes

Baby’s eten vaak nog niet zoveel. Daarom is het zonde om voor je baby gelijk grote bakjes te vullen met babyvoeding. Met de diepvriestray maak je kleine blokjes babyvoeding. En met de siliconen deksel komen er geen nare geurtjes of bacteriën in het eten.

Speciaal voor de allerkleinsten is er een diepvriesbakje. Hierin kun je kleine blokjes babyvoeding invriezen die precies genoeg zijn voor je baby.

Na verloop van tijd kun je proberen twee blokjes of zelfs drie te geven.

OXO ijsblokjestray

Lekvrije bewaarbakjes

Verpakkingen om babyvoeding te bewaren moeten luchtdicht, breukvast en lekvrij zijn. En voor het gemak natuurlijk vaatwasserbestendig. 

Plastic bewaarbakjes zijn perfect voor onderweg omdat ze lichter zijn. En natuurlijk BPA- en PVC-vrij. Zo kun je er gemakkelijk een aantal in je tas stoppen. Naast dat de bewaarbakjes licht zijn, zijn ze ook lekvrij en vaatwasserbestendig.

Glazen bewaarbakjes

De bewaarbakjes gemaakt van borosilicaatglas zijn super stevig. Ze kunnen in de vriezer, koelkast en zelfs in de magnetron. 

De bewaarbakjes hebben een siliconen rand waardoor ze lekvrij en luchtdicht kunt afsluiten. Ook voor onderweg is het handig dat ze niet lekken.

In de vriezer staan ze op een handig tableau. Gebruik je het tableau liever niet? Dan kun je de bakjes ook heel handig stapelen.

Met de bewaarbakjes van OXO heb je altijd babyvoeding bij de hand, thuis en onderweg.

Babyvoeding bewaren

Nadat je zelf babyvoeding hebt gemaakt, kun je het in de bewaarbakjes scheppen. Tip: gebruik hiervoor een kleine soeplepel. Schep de bakjes tot aan de rand vol zodat er geen ijskristallen ontstaan. 

Nadat de bakjes gevuld zijn kun je op de buitenkant nog stickers plakken. Schrijf hier op wat erin zit en welke datum het is klaargemaakt. Zo weet je precies wat je je kindje geeft en hoelang het al in de vriezer of de koelkast staat.

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

Voor oudere kindjes

Wanneer je kindje de leeftijd van zes maanden heeft bereikt is hij of zij waarschijnlijk toe aan ander eten in grotere porties. De afsluitbare kommen zijn een perfect doorgroeimodel.

De kommen hebben opstaande randen zodat je kindje ook zelf kan leren eten. Daarnaast hebben de bakjes een verzwaarde bodem waardoor hij op tafel blijft staan.

Ben je onderweg, dan is het handig dat er een deksel op deze schaaltjes zit. Net als wanneer er wat overblijft, wat je wilt bewaren voor de volgende maaltijd.

Herbruikbaar

De babytijd duurt maar kort. Daarom denken we graag mee over hoe jij babyartikelen kunt hergebruiken.

De diepvriestray kun je gebruiken als ijsblokjestray. De bewaarbakjes en kommen zijn handig voor bijvoorbeeld een picknick. Of om een restje eten te bewaren in de koelkast of de vriezer.

Handige bewaarbakjes

Interessant blog? Deel het online 🙂

Kerstcadeaus voor kleintjes
OXO Tot Blog
Brechje

Kerstcadeaus voor kleintjes

Met Kerst ligt er meestal veel speelgoed onder de kerstboom. Tussen al die pakjes mag ook wel iets zitten waar je kindje langere tijd wat

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

Voorkom knoeien tijdens hett eten
OXO Tot Blog
Brechje

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren
OXO Tot Blog
Brechje

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren is super handig. Zo heb je altijd een hapje voor je kleintje in de koelkast of de vriezer. Maar de hapjes goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL