Shopping Cart

✔ Officieel dealer

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

✔ Gratis retourneren
tips zindelijk maken

Je kindje zindelijk maken

Zindelijk worden is een grote stap voor kinderen. Sommige kindjes worden snel zindelijk, en bij andere kindjes duurt het wat langer. In dit blog geven we je tips hoe je kindje sneller zindelijk wordt. En wie weet zijn luiers binnenkort verleden tijd.

Goede invloed

Mocht je een tweede kindje krijgen, dan heb je geluk (sowieso is het fantastisch om een tweede kindje te krijgen). Kinderen hebben de neiging om elkaar na te doen. Dit geldt dus ook met zindelijk worden. Bij je tweede (of derde) kindje zal het zindelijk worden dus waarschijnlijk makkelijker en sneller gaan. Geen tweede kindje op komst? Naast het imiteren van broertjes en zusjes, kunnen vriendjes en vriendinnetjes ook een goede invloed hebben. Ze zien dat anderen op potjes zitten, grote kans dat zij dat ook willen!

Zelf inzien

Ouders vinden het waarschijnlijk vervelender dat hun kindje nog niet zindelijk is dan het kindje zelf. Grote kans dat je kindje het niet zoveel kan schelen. Een tip is dus om ervoor te zorgen dat je kindje zelf inziet dat zindelijk worden een goed idee is. Bijvoorbeeld door hem of haar zonder luier rond te laten lopen. Zo kunnen ze zelf inzien dat het een zooitje wordt. Zorg er wel voor dat je de omgeving goed bedekt met lakens of iets anders, zodat je het wel weer goed schoon kan maken. Een wat drastische stap, maar het werkt echt.

Aanmoedigen

Een van de belangrijkste punten voor het zindelijk maken van je kindje is het aanmoedigen ervan. Het werkt om complimentjes te geven, te juichen en te applaudisseren als hij of zij op een potje heeft gezeten. Ook kan je je kindje belonen als het hem of haar lukt, bijvoorbeeld met stickers.

Met de duurzame potjes van OXO Good Grips, maak je je kindje op een leuke manier zindelijk.

Afleiding

Een andere tip is om je kindje te laten focussen op iets anders. Laat hem of haar bijvoorbeeld een boek lezen of een spelletje spelen. Belangrijk is dat je je kindje alleen de badkamer laat gebruiken en voor afleiding zorgt. Dan gaat het zindelijk worden snel vanzelf.

Dagje vrij

Wil je je echt volledig focussen op het zindelijk maken van je peuter? Neem dan een dagje vrij. En neem het weekend er ook bij. Deze drie dagen kan je je kindje helemaal laten wennen aan de nieuwe routine.

Praten over potjes

Het is belangrijk om te praten over zindelijk worden met je kindje. Laat je kindje boeken lezen over naar het toilet gaan om hem of haar voor te bereiden op de grote stap.

Geduld

Het kan soms frustrerend zijn, maar de beste tip is misschien wel om geduld te hebben. Uiteindelijk zal je kindje zindelijk worden wanneer hij of zij er klaar voor is. Natuurlijk heeft dit tijd nodig. Want geduld is een schone zaak. Zeker in dit geval. Maar met de bovengenoemde tips zal de tijd vast sneller gaan!

Nog meer tips om je kindje zindelijk te maken? Een tijdje terug hebben we hier al een blog over geschreven.

Potjes

Interessant blog? Deel het online 🙂

Van babyhapjes naar echt eten
OXO Tot Blog
Brechje

Van babyhapjes naar echt eten

Van babyhapjes naar echt eten. Je kleintjes laten overstappen van gepureerde babyvoeding naar normale maaltijden hoeft geen stressvol proces te zijn. Het is een kwestie

Opvouwbaar badje
OXO Tot Blog
chris

Opvouwbaar badje

Om ruimte te besparen kiezen veel ouders voor een opvouwbaar badje. Het badje van OXO is opvouwbaar je neemt hem dus overal mee naartoe. handig op

Kamperen met kinderen
OXO Tot Blog
Brechje

Kamperen met kinderen

Het is volop zomer en dat betekent dat het weer tijd is om de auto in te laden en naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

De OXO Greensaver
OXO Tot Blog
chris

De OXO Greensaver

Het is het beste voor je kleintje om gezond maar ook gevarieerd te eten. Best een uitdaging, want voor je het weet is het fruit

OXO Tot Blog
chris

Kindvriendelijke voorraadbussen

Maak kennis met de OXO Pop Containers. De perfecte voorraadbussen die veilig zijn voor kinderen en super kindvriendelijk in gebruik. Kinderen kunnen ze zelf openen,

Voorkom knoeien tijdens hett eten
OXO Tot Blog
Brechje

Voorkom gooien met eten

Je hebt een heerlijk hapje gemaakt voor je kleintje, je zet het bij hem of haar neer maar je kindje begint ermee te gooien. Gooien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met PostNL